Je bent nooit te jong of te oud om te LEVEN

13 februari 2020

Hoe komt het toch dat we onbewust (te) weinig genieten? Dat we pas met het stijgen van onze leeftijd beseffen dat “tijd” het kostbaarste bezit is dat we hebben en weggeven? Want ook als je jong bent, is het niet zeker hoeveel tijd je nog tegoed hebt.

Onze levensfases in steekwoorden

Fase 0 tot 10 jaar

De ontdekking van de wereld, afhankelijkheid ouders. Huilen is hier je schreeuw om aandacht: eten, drinken, een knuffel, natte luier, pijn. Hier moet je boeren, potje plassen, met én zonder zijwieltjes fietsen, aap noot mies, Pas op, kijk uit, niet aankomen!

⏰ Je persoonlijke ontwikkeling is gestart. De wereld draait om jou. Je leert en ontdekt.

Fase 10 tot 20 jaar

De Cito-toets, je eerste verliefdheid, eerste zoen, brommer, rijbewijs, relaties aangaan, afzetten tegen ouders. Voor het eerst alleen thuisblijven. Stoere taal en oh zo kwetsbaar. Spiegelend aan idealen die gewoon fake zijn. Richting kiezen, werk/opleiding.

⏰ Leren, huiswerk maken. Je vraagt je af waarom. Je ontdekt wat sociaal wenselijk is en leert je aanpassen aan de wensen van je omgeving.

Fase 20 tot 30 jaar

Studie, carrière, relatie, huurhuis/koophuis, auto. Spulletjes verzamelen. Ervaringen opdoen. Zorgen om of voor de wereld om je heen. Het klimaat, fake-nieuws, haat en angst. Linksaf of toch liever rechtsaf. Proeven, smullen, vallen en weer opstaan.

⏰ De tijd van NU investeer je in resultaten voor later en ooit. Je ontwikkelt gedragspatronen en belemmerende overtuigingen.

Fase 30 tot 40 jaar

Had je al het huisje en het boompje, dan komt hier de drang naar dat beestje. Burgerlijkheid, volwassenheid, vastgeroest raken in de sleur van de dag. Broodtrommel achter op de fiets. Blijven zitten waar je zit. Doen wat je deed. Mijmerend over gemiste kansen.

⏰ Is dit het nu? Nu heb je nog tijd om het roer om te gooien. Later en ooit voelt meer als nu of nooit. Sommige gedragspatronen en belemmerende overtuigingen voelen als een loden last.

Fase vanaf 40 jaar…

Opeens is tijd kostbaar. De hectiek van de dag gaat je meer en meer tegenstaan. Je weet wat je NIET wilt en zoekt naar wat je WEL wilt. Meewarig kijk je terug op de ratrace die je liep, terwijl al wat je écht najaagt daar bijna niets mee te maken heeft. Geluk zit in hele kleine dingen. Geluk zit in jou.

⏰ Je leert en ontdekt opnieuw. Wat heb je nog nodig? Wat niet meer. Wie verdient jouw tijd en van wie neem je afscheid?

Inspiratie

Stel…

Er bestaat een bank die dagelijks stipt om 00:01 het fantastische bedrag van € 86.400,- op jouw rekening stort. En die bank heeft maar twee regels:

  1. Iedere dag om 00:00 verdwijnt het tegoed dat je niet hebt opgemaakt.
  2. De bank kan ieder moment -zonder waarschuwing vooraf- de rekening definitief sluiten.

Zou je niet iedere cent uitgeven aan die dingen die jou of de mensen die je liefhebt blij maken?

En weet je; eigenlijk ben je al lid bij die bank als je beseft dat de euro’s eigenlijk seconden zijn. Iedere dag krijg je een nieuw tegoed van 86.400 seconden. Voor hoelang? Dat weet je niet. Dus wat doe je? Blijf je jouw kostbare tijd investeren in dingen die voor jou niet werken? Of gebruik je jouw saldo om eruit te halen wat erin zit?

Ja, het leven is een leven lang bijleren of afleren

Investeren in nieuwe vaardigheden, die beter bij je passen. Of kennis die je helpt jouw doel te bereiken. Soms moet je juist dingen afleren. Ontdekken dat je wel goed genoeg bent. Je kwaliteiten durven te benoemen. De regie over jouw leven terugpakken. Dat is zo ontzettend BELangrijk.

Ondernemer met een lege orderportefeuille?
Kost het jou zoveel moeite om de juiste mensen te enthousiasmeren voor jouw diensten of producten? Overheerst de gedachte dat niemand op jouw aanbod zit te wachten? In mijn openbare Masterclasses zie, hoor en ervaar je hoe je met een glimlach zelf de leukste ontmoetingen en verbindingen legt. Dat de telefoon nog steeds een geweldige tool is om mensen voor jouw product of dienst te enthousiasmeren. Reserveer tijdig jouw persoonlijke ticket voor de Masterclass “Magische Marktbewerking”. Ook een aanrader.

Ja, dit heb ik nodig voor mijn bedrijf!

Heb het leven lief!

Je bent uniek. Mors geen tijd, daarvoor is tijd te kostbaar. Of je nu 21 of 51 bent. Jij bepaalt voor een groot deel hoe je in het leven staat. Mijn advies? Investeer in relaties waarbij je het beste in elkaar boven brengt. Zorg voor een goede balans; hard werken betekent ook hard ontspannen. Leun achterover als het druk is en bekwaam jezelf in dingen die je niet makkelijk af gaan.

Ik weet het, het leven trekt soms een zware streep door je plannen. Maar zolang je nog 86.400 seconden gestort krijgt, bepaal jij of het een baaldag of een fantastische dag wordt.

Psst: liever een 1 op 1 traject?