Is dit de start van een wederzijdse “Ja, ik wil”?

INNOVATIE

In februari 2021 kreeg ik op Valentijnsdag van mijn vriendje het Ynnovate-boek cadeau. Direct getriggerd door de creativiteit en originaliteit -van hem én de inhoud van het boek- was dit de start van een intensieve en energieke ontdekkingsreis. Met stip stond de Ynnovate facilitator training direct bovenaan mijn wensenlijst persoonlijke ontwikkeling.

Nee is geen optie! En die overtuiging kwam weer eens goed van pas. Want mijn aanmelding in augustus was geen kat in het bakkie. Binnen Ynnovate werd besproken of mijn deelname passend was. Want ik ben ondernemer en werkte 20 uur voor het UWV in Rotterdam. Gelukkig gaven mijn persoonlijkheid en de drang naar innovatie de doorslag en werd ik toegelaten. 😊 Obstakel 1: Check!

Nu nog groen licht van Bart, mijn UWV-manager. Het kostte wat overtuigingskracht om van Bart ook een JA te krijgen. We maakten een deal: de opleiding werd vergoed vanuit de gratificatie die ik had verdiend met mijn onvoorwaardelijke inzet voor de (UWV) organisatie. 😊 Obstakel 2: Check!

Op 8 december 2021 was het dan eindelijk zover. Een beetje teleurgesteld, want tante Corona dwong een online variant van de training af. En daar had ik bedenkingen bij. Hoe verfrissend en bijzonder; mijn twijfel over online trainen werd binnen 3 minuten van tafel geveegd.

Verbazingwekkend om te ervaren hoe de trainers Taniko én Joris zó snel via het beeldscherm de verbinding met én tussen alle deelnemers wisten te leggen. Hun positieve energie liet de online schroom verdwijnen als sneeuw voor de zon. De groep hing aan hun lippen en de bereidheid om samen dit veranderproces te doorlopen was bijzonder groot.

Al jaren is mijn ondernemersmotto “Anders denken, Samen doen. Dat betekent voor mij dat je een probleem omdenkt naar mogelijkheden. Het individu centraal stelt om uiteindelijk van daaruit het collectieve belang naar een hoger niveau te brengen. Hoe verfrissend dat de Ynnovate-methode naadloos aansluit op deze persoonlijke overtuiging. Dat voelt als thuis.

Toen ik dan ook op 28 november de vacature voor Innovatie Booster in mijn mailbox ontving, maakte mijn hart een huppeltje. Deze functie past als een haute couture design. Het is de vertaling van mijn onuitputtelijke intrinsieke motivatie: vanuit verbinding en creatief denken samen betere resultaten behalen.

In de afgelopen tien jaar heb ik duizenden mensen mogen inspireren, motiveren en activeren. Vanuit invloed een duurzame impact maken. De mindset van “het/ik kan niet” (k)raken en openstellen voor de oneindige wereld van mogelijkheden.

Een legacy achterlaten. Hard werken vanuit het hart. Omdat kleine veranderingen grootse effecten hebben. Omdat verbinding maakt dat je nooit alleen voor iets staat. Dat doe ik net zo makkelijk op een groot podium als in een intensief persoonlijk traject.

BOOSTER

Bevlogen als ik ben, creëer ik graag beweging. Omdat je met stilstaan niet vooruitkomt. En juist in het publieke domein valt nog zoveel winst te behalen. In werkplezier én resultaat.

Origineel, energiek, verbindend, lef & vernieuwend zijn mijn kernwaarden. En ja, in een andere volgorde maak je daar ‘v(eel) love’ van.

Onderdeel zijn van een organisatie met een missie; daar ga ik van glunderen. Omdat ik zelf vond nog niet genoeg vlieguren te hebben gemaakt als Facilitator gaf ik in 2022 de opdracht van Aeres -waarvoor Freek Rebel me had benaderd- aan Marieke. Want potentiële opdrachtgevers enthousiasmeren, kansen zien en deze verzilveren is een van mijn talenten.

Samenleving en maatschappelijk belang zijn begrippen die mij dagelijks bezighouden. “Wat kan ik doen om een positieve bijdrage te leveren?” Ik ben ervan overtuigd dat ik in staat ben samen met het netwerk van Ynnovators en de Ynnovate-methode die broodnodige innovatie te realiseren binnen de publieke sector.

Toeval bestaat niet. Al eerder hebben we (Marieke en ik) samenwerkingsmogelijkheden onderzocht. Jij dacht toen dat je me (financieel) niet genoeg kon bieden. Voor mij weegt werkplezier en impact maken zoveel zwaarder dan geld. Wel belangrijk om mee te geven is dat ik me voor 20-24 uur per week 101% kan en wil verbinden aan een organisatie die zich onvoorwaardelijk inzet om hét (maatschappelijke) verschil te maken.

En (bijna) tot slot: Ik kan natuurlijk wel vertellen hoe leuk ik ben. Dat laat ik liever aan anderen over. Daarom wat fragmenten uit de afscheid speech door manager Bart Everts van het UWV. Het geeft je een inzicht over mij als collega en als trainer.

“Een trainer en een mens met een eigen bedrijf, verleden en netwerk, ook binnen UWV, en met een visie. Bijvoorbeeld op hoe UWV het anders, beter zou kunnen doen.  … Je werd een passievolle pleitbezorger en in praktijk brenger van onze workshops – cadeautjes zoals jij ze noemt- aan mensen én hoe je ze aan het werk helpt. Je hebt je kanalen/netwerk gecreëerd bij ABD en WSPR en dat betaalde zich uit successen. Successen in uitstroom maar ook successen in adviseurs verder brengen in hun vak. Je hebt écht je hand naar hen uitgestoken door aan te bieden dat ze met je mee mochten kijken en 1-op-1 met je konden sparren. Dat verder helpen kreeg nog meer beslag door het trainen van de Jobhunters”.

En dit waren de woorden van collega’s over mij:

“Enthousiast, passievol, humor, onconventioneel (“echt oriënteren in plaats traditioneel solliciteren”), mensen centraal zetten en (bewezen) in beweging krijgen, een échte powervrouw, inspiratiebron en energiebooster, met humor, met wijsheid en eerlijkheid. En ook heel duidelijk zijn, in woord en daad en wat je wel en niet oké vindt.”

Redenen genoeg om mezelf kandidaat te stellen. Laten we in een persoonlijk gesprek onderzoeken of ons DNA écht zo goed matcht als ik verwacht. Dat we elkaar, op persoonlijk én zakelijk vlak versterken. Zodat als onze wensen en verwachtingen overeenkomen we elkaar de hand schudden. Op een positieve en productieve samenwerking.

Download cv

PS Hierbij alvast de koekjes. Bel je me voor een persoonlijke koffiedate?