Vastgeroest en opgesloten

14 maart 2019

Overkomt het jou ook weleens? Dat het te lang geleden is dat je jezelf tijd hebt gegund om na te denken of je nog wel goed bezig bent als ondernemer? Of zit je vastgeroest? Misschien voel jij je wel opgesloten in je eigen bedrijf. Omdat het bijvoorbeeld niet lukt om jezelf authentiek te profileren. Of omdat je dat telefonisch contact met een belangrijke lead toch steeds uitstelt. Lees de tips om je als ondernemer weer vrij & energiek te voelen.

De druk van zichtbaar zijn

Of je nu fotografe bent, boekhouder, tekstschrijver, websitebouwer of loopbaanadviseur. Jij bent gezegend met een geweldig talent. Dat talent vertaal je naar diensten of producten. En dan begint de uitdaging. Hoe val je op in een massa ondernemers die een vergelijkbaar aanbod hebben als jij? Want als potentiële klanten niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet voor jou kiezen.

Je gereedschapskist

Er zijn veel mogelijkheden om jezelf authentiek te profileren. Niet alles is even effectief en niet alles is op jouw lijf geschreven. Weet je wat de nummer 1 methode is om aan nieuwe klanten te komen? Direct contact. En dat is precies de methode waarvan de meeste ondernemers buikpijn krijgen. Niet voor niets is de Masterclass “Magische Marktbewerking” populair bij ondernemers die werk maken van hun merk.

Andere manieren om jezelf zichtbaar te maken zijn:

  • Netwerken.
  • Spreken in het openbaar.
  • Publiceren.
  • Promotionele events organiseren.
  • Adverteren.

Vastgeroest & opgesloten

Je kent vast het gezegde: angst is een slechte raadgever. Vanuit ons oerbrein ontstaan 3 mogelijke reacties bij angst. Vechten, vermijden of vluchten. Vaak kies je het bekende vermijdingsgedrag. Dat brengt een gevaar met zich mee. Want zo bouw je een weerstand op tegen veranderingen. En voor je het weet is wat je doet niet meer in evenwicht met wat je wenst. En ja, dan voel je je vastgeroest en opgesloten.

Hoe je dat voorkomt? Blijf niet opgesloten in je hoofd beren nog groter maken. Handel en doe ervaringen op. En gun jezelf de tijd & begeleiding om jezelf te verbeteren.

Niets is wat het lijkt

“Ik zie jou elke dag voorbij komen op LinkedIn. Jeetje, jij hebt het echt druk hé BELmeisje? Wat doe jij toch veel dingen tegelijk.” Het blijft trouwens een aparte ervaring dat mensen mijn roepnaam vaak niet kennen. Ik heb nooit de missie gehad om beroemd of bekend te worden. Het is de uitkomst van iedere dag weer werken aan je merk. Consequent en consistent, strategisch en tactisch. Vaak met veel plezier, soms met frisse tegenzin, altijd met dit doel voor ogen.

Met mijn diensten wil ik een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij. Van betekenis zijn. De mindset van organisaties én ondernemers (k)raken. Een kanteling teweegbrengen. Vraag en aanbod samenbrengen. Laten zien dat “Anders denken, Samen doen”zoveel effect heeft.

Proeverijtje

Tijdens mijn vele optredens door heel Nederland, laat ik de kracht zien van koud bellen en een warm en waardevol netwerk. Dat is een van de dingen waarmee ik me onderscheid. Geen droge theorieën, maar een demonstratie.

Ook in mijn nieuwste dienst; de Masterclass “Meesterlijk Merkwaardig”. Alle deelnemers ontvangen een uitnodiging om een shortlist van leads mee te nemen. En tijdens deze masterclass bel ik LIVE voor jou als deelnemer. Op mijn manier. Zichtbaar en hoorbaar voor jou zodat jij het kan aanpassen naar jouw manier.

Ook daag ik je uit. Want weet de ander wel wie jij bent? Wat je voor ze kan betekenen. Dus checken we live ook hoe jij je op social media profileert. En geloof me, dat levert waardevolle inzichten op. Het leert je valse bescheidenheid af te werpen en te staan voor jouw talent, jouw (meer)waarde.

#Doeslief; geven is het nieuwe krijgen

Over talent en waarde gesproken. In mijn vorige blog deed ik de oproep wat liever te zijn voor elkaar. SIRE is het met me eens: geven is het nieuwe krijgen. En als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik me regelmatig inzet voor initiatieven met een maatschappelijk belang. Nu heb ik me aangemeld voor Lock me Up – Free a Girl. Een jaarlijks landelijke actie om aandacht te vragen voor gedwongen kinderprostitutie.

Op 16 mei word ik 12 uur opgesloten in een hokje van 1 bij 2 meter. Deze ruimte staat symbool voor de hokjes in de Indiase bordelen. Update; de actie is inmiddels achter de rug en was zeer succesvol. Dankjewel voor jouw eventuele steun! 

Tip: Denk ook eens na hoe je jouw talent kunt inzetten voor een maatschappelijk belang. Want zingeving is belangrijk om je werk met voldoening te blijven doen. Zoveel fijner dan vastgeroest en opgesloten.

Zo voorkom je vastgeroest en opgesloten

Maak komende week eens tijd voor wat zelfreflectie. Stel jezelf bijvoorbeeld deze vragen:

  • Is het duidelijk wat mijn bedrijf voor wie kan betekenen?
  • Staat mijn toegevoegde waarde duidelijk beschreven online?
  • Hoe zorg ik voor een continue stroom van nieuwe leads?
  • Wat is mijn focus voor het komende kwartaal?
  • Investeer ik genoeg in mijn persoonlijke & zakelijke ontwikkeling?

Stel nu dat je één of meerdere vragen met “nee” moet beantwoorden. Trakteer jezelf dan op een dikke JA. Investeer in jezelf en jouw bedrijf. Een effectieve eerste stap? Investeer bijvoorbeeld in Individuele Business Coaching en ontdek wat anders denken jou oplevert.

Ja, ik wil resultaten boeken.