Mijn muzikale jaaroverzicht

13 december 2018

December, de maand van de top 2000. Lijstjes met goede voornemens, verzamelingen van de beste ooit en natuurlijk verzamelingen van de slechtste aller tijden. December, de maand bij uitstek om terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het jaar dat komt. En iemand met EDED (elke dag een dansje) doet zoiets natuurlijk muzikaal. Lees je mee?

Het oude liedje

Als je mij een beetje volgt, dan weet je dat Maximaal Verantwoord Ondernemen (MVO) met hoofdletters in mijn ondernemersplannen geschreven staat. Omdat ik zelf écht diep heb gezeten, komt dit voort vanuit mijn intrinsieke motivatie.

Dit jaar mocht ik weer mijn bijdrage leveren tegen de jeugdwerkloosheid bij “De Buzinezzclub” in Eindhoven én Rotterdam. Een organisatie waar ik vanuit MVO vier jaar aan verbonden ben. En iedere keer weer tref ik daar jongeren die méér ellende in hun rugzak hebben dan draagbaar is voor een “normaal” mens.

Bij de “Stichting Werken voor Elkaar”behoor ik inmiddels tot de inventaris. Zowel het “Netwerkcafé Amsterdam, Rotterdam én Eindhoven werden getrakteerd op mijn kennis en kunde. Ook het komend jaar kijk ik uit naar een energieke samenwerking met deze organisaties.

Tip: vanuit je intrinsieke motivatie presteer je het best. Je komt dan als vanzelf in een flow terecht. Probeer je werk altijd te koppelen aan je intrinsieke motivatie. Uit gesprekken merk ik dat veel mensen hun “rode draad” nog niet hebben ontdekt. Fantaseer er eens lustig op los. Negeer dat kritische stemmetje en laat je angsten los. Als alles mogelijk is; hoe ziet jouw ideale week er dan uit?

Dat klinkt als muziek in je oren

De afgelopen maanden mocht ik duizenden mensen inspireren én motiveren.  Op diverse podia in Breda, Roermond, Alkmaar, Leiden én Leeuwarden tijdens de landelijke inspiratiedagen van het UWV WERKbedrijf.

Heel bijzonder – en spannend – vond ik het “live” webinar waarbij ik zelf vooral de interactie met mijn publiek miste. Voor een camera staan en enkel zenden is niet zo mijn ding.

En wat te denken van het prachtige initiatief “De Werkestafette” waarbij ik vanaf dag één betrokken ben. Bij “De Werkestafette” krijg je zeven weken lang weer collega’s waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw ‘stok achter de deur’ zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk. Het is namelijk veel gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, te mailen of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf.

Want hoe bizar is het dat we enerzijds de pensioengerechtigde leeftijd verhogen naar 67 plus en anderzijds op 50 plussers een etiket van ongeschikt plakken. En dat nog wel in een arbeidsmarkt vol schaarste.

Inspiratie: verander wat je niet kunt accepteren maar accepteer wat je niet kunt veranderen.

Het is de toon die de muziek maakt

Je hebt drie werkwoorden nodig voor een Belevenis: boeien, binden en behouden. Daarmee creëer je ambassadeurs. En dat wil je, want ambassadeurs brengen onder andere deze voordelen met zich mee:

  • Omdat je verwachtingen overtreft, zijn je (potentiële) klanten minder gevoelig voor de prijs van je product of dienst. Je bent de investering immers dubbel en dwars waard.
  • Ambassadeurs geloven in jou. Ze willen meer van jou. Jouw adviezen volgen ze op. Dus scoor je beter online en is jouw bedrijf onderscheidend én zichtbaar op social media.
  • En wat doe je zelf als je heel enthousiast bent?Juist, dat deel je met je netwerk. Met mensen die je hetzelfde gunt. Zo hoef jij niet op zoek naar nieuwe leads, mensen vinden jou.

In 2018 ben ik -op verzoek vanuit de markt- gestart met openbare Masterclasses voor Zelfstandig Professionals. Tijdens deze exclusieve trainingen gaan we met name in op hoe je ambassadeurs creëert. 

Tip: Wees niet bang om te bellen. Je gelooft toch in je product of dienst? Stel jezelf eens de vraag: wat is het ergste dat er kan gebeuren? 

Daar zit muziek in

Het maken van een fout is niet erg. Het is een kans om je aanpak te verbeteren. Iedere keer opnieuw. Tenminste als je jezelf bewust wordt van hoe je het ook zou kunnen doen. Dan gaat er een wereld van kansen voor je open.

Ben je bereid te investeren in het vergroten van de professionalisering van het vakmanschap van jouw medewerkers? Gun je jouw team een andere én unieke manier van marktbenadering? Hecht jij waarde aan een persoonlijke én authentieke manier van zakendoen?

Laat je dan inspireren tijdens een Belevenis op maat. Of trakteer je team op een ware energieboost in de vorm van Teamverlichting. 

Tip: Verwachtingen nakomen, daar betalen je klanten je voor. Het gaat er dus om dat je de verwachtingen van je klanten overtreft. Lees ter inspiratie het boek “Eén fan per dag” eens, van Jos Burgers.

Toekomstmuziek

Voor al die ondernemers die op zien tegen december. Omdat ze ongewenst zonder opdracht zitten. Die hun inkomsten terug zien lopen terwijl hun uitgaven hetzelfde blijven. Die keer op keer “helaas hebben we niet voor u gekozen” moeten lezen, als ze al een antwoord krijgen. Aan jullie vraag ik: geef de goede moed niet op!

Slotakkoord

Als je de juiste toon vindt, is heel het leven muziek.
Neem goed afscheid van het oude jaar en verwelkom het nieuwe jaar met open armen. Vertel mensen die belangrijk voor je zijn wat de impact is (geweest) van hun aanwezigheid, van hun support, van hun luisterend oor, van hun arm om je heen, van die aai over je bol.

Er zijn nog zoveel hoogtepunten geweest in 2018, zoals de lancering van De Conceptoloog. Ik vierde ze allemaal, want dat is ook zo belangrijk; stilstaan bij je successen.

Aan het einde van dit muzikale blog nog een persoonlijk nootje:

  • Dankjewel aan mijn klanten; voor het vertrouwen en de gunning van de mooie opdrachten.
  • Natuurlijk dankjewel aan “mijn geheime wapens” en onmisbare samenwerkingspartners Bianca, John, Mitchell en Tanja, Miranda en Jeroen.
  • En jij bedankt! Dankjewel dat ik je het afgelopen jaar mocht ontmoeten. Misschien virtueel, misschien persoonlijk. Geweldig dat ik jouw mindset mocht (k)raken én jou mocht inspireren.

Of samengevat in video: Dankjewel dat je deel was van mijn ballade 2018

Met een grote glimlach én wat tranen van geluk tel ik af naar de start van het nieuwe jaar. Ik wens jullie allen een gezond, succesvol én liefdevol 2019!

Tip: Wees in 2019 wat liever voor jezelf. Onderzoek wat je écht gelukkig maakt. Stel vast wat belangrijk voor je is en spendeer daar je meeste tijd aan. Een jaar is zo voorbij en je hebt geen kans om het in te halen.

Geen blog meer missen?

Inschrijven maandelijks gratis E-zine.