Ondernemers

Simsalabim: jouw glazen bol voor 2021

11 november 2020

Als ondernemer weet je één ding héél zeker: je hebt iedere dag te kampen met de zekerheid van de onzekerheid. Denk aan financiële onrust, het borgen van continuïteit, je zichtbaarheid, je naamsbekendheid. Hoe blijf je structureel, vakkundig en consistent communiceren met je (potentiële) klanten? Wat jij nodig hebt is een glazen bol!

Ineens bepaalt de overheid jouw speelruimte

Keer op keer laten we ons massaal verleiden. Op tijd afronden op dinsdag, zodat je met een bord warm eten op schoot om 19:00 uur voor de televisie zit. Klaar om de bevestiging te horen van wat we al wisten via sociale media; #persconferentie.

De één met louter oog voor de communicatiekracht van onze nieuwste ster Irma Sluis. De ander met ingehouden adem, klamme handen en een wee gevoel in de buik. Openblijven of deuren dicht? Nooit eerder had de overheid zo’n invloed op het speelveld van de ondernemer.

Het belang van heldere communicatie

Eén boodschap, 17 miljoen meningen. Duidelijker kan het niet worden dat ieder individu communicatie op een unieke manier ontvangt. Een leger aan communicatie experts die achter de schermen tactisch en strategisch werken aan de externe communicatie. Want hoe breng je een vervelende boodschap waarbij je tegelijkertijd maatschappelijk draagvlak creëert?

Hoe zorg je voor de een, zonder de ander af te schrijven? Een dilemma waar menig CEO dagelijks mee te maken heeft. En dat draagvlak is ook zo belangrijk. Want hoe zinvol is een maatregel als iedereen die aan zijn of haar laars lapt? E = K x A (Effect = Kwaliteit x Aanvaarding) geldt ook voor onze politieke leiders.

Ook hier bepalen 6 pionnen het succes in het schaakspel om Corona schaakmat te zetten. Net als bij organisaties, wat de BV Nederland natuurlijk ook is.

Hoe afhankelijk ben jij als ondernemer van externe factoren?

Natuurlijk bestaat er afhankelijkheid. Ik schreef al eerder de overheid bepaalt momenteel jouw speelruimte. Hoe duidelijk wil je het ervaren: het leven is NIET maakbaar! Het is wél wat jij ervan maakt. Menig ondernemer in mijn netwerk draait  -ondanks de strengere maatregelen- een mooie omzet. Omdat ze gedreven blijven. Zich niet focussen op wat niet kan en juist hun creativiteit aangrijpen om te doen wat wel kan. Jouw mindset is nu -meer dan ooit- goud waard.

Het is logisch dat de moed soms in je schoenen zakt. Geef niet op. Kijk om je heen. Laat je inspireren. Om je op weg te helpen wat pareltjes van quotes afgewisseld met persoonlijke inzichten.

Energieboost voor je mindset

De ondernemers die ik spreek startten grotendeels uit idealisme. Kortgezegd om hét verschil te maken. Prachtig. Om daar een succes van te maken is wel een dosis zelfkennis en doorzettingsvermogen nodig. Stel doelen, behoudt je focus, neem je verantwoordelijkheid én behaal ze!

  • Er is geen geheim voor succes dus verspil je tijd niet aan het zoeken naar zo’n recept. Succes is het resultaat van perfectionisme, hard werken, leren van je fouten, loyaliteit naar de personen voor wie je werkt en doorzettingsvermogen. – Colin Powell.
  • In mijn carrière heb ik meer dan 9000 shots gemist. Ik heb 300 wedstrijden verloren. 26 maal nam ik de beslissende korf en miste ik. Telkens opnieuw heb ik gefaald. En net daarom ben ik succesvol geworden. – Michael Jordan.

“Jij ziet altijd wel kansen”, zeggen mensen vaak tegen me. Dat is ook zo. Dat komt omdat ik niet blijf hangen in emotie. Of stil blijf staan bij alles wat is fout gegaan in mijn leven. Liever buig ik deze ervaringen om naar een extra stimulans om mijn doelen wél te bereiken. Het kost misschien wat tijd voordat je inziet dat alle “foute keuzes” in je leven de grootste cadeautjes aan inzichten én wijsheid opleveren.

  • Laat de herinneringen aan je verleden niet het potentieel van je toekomst beperken. Er zijn geen grenzen die je tijdens je reis door het leven niet kunt overstijgen, behalve in je geest. – Roy T. Bennett.
  • De beste manier om je toekomst te voorspellen, is door hem te bouwen. – Alan Kay.

Ik ben niet bang om in het diepe te springen. Wat dat betreft ben ik vrij impulsief. Als ik een idee heb dan voer ik dat uit. Ik merk vanzelf of het wel of geen succes wordt. Ik ben creatief en zie altijd en overal kansen. Geloof me als je met een vrije geest om je heen kijkt, liggen die écht voor het oprapen.

  • Creativiteit is hetzelfde zien als iedereen, maar iets totaal anders opperen. – Pieter Klaas Jagersma.
  • De moed om zekerheden los te laten is een vereiste voor creativiteit. – Erich Fromm

Ja, ik ken de waarde van mijn diensten. Dat is ook een groeiproces geweest. In het verleden liet ik klanten mijn (markt)waarde weleens bepalen. Dat heb ik losgelaten. Ik weet wat ik breng en zorg er continu voor dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik luister goed naar wat mijn doelgroep nodig heeft. En door zelf te blijven investeren in mijn vakvrouwschap breng ik oplossingen die de investering ruimschoots overschrijden.

  • Mensen die denken dat tijd geld is, bemerken meestal pas op hun sterfbed dat hun tijd op is maar hun geld nog niet. – Niet bekend.
  • Mensen kennen tegenwoordig overal de prijs en nergens de waarde van. – Oscar Wilde.

BELIEVE is een absolute kernwaarde die in het DNA van een rasechte ondernemer dient te zitten. In het verleden werd ik met regelmaat voor gek verklaard met mijn “andere kijk” op de arbeidsmarkt. Mijn geloof dat dit anders kan én anders moet won het altijd van de “critici”. Op diverse podia verkondigde ik dat we met z’n allen de menselijke maat zijn kwijtgeraakt. Zodra jij je geloof in jouw dienst/product verliest, dan ben je verloren.

  • Waarom focus je niet meer op waar je naartoe gaat en minder op de plaats waar je vandaan komt? – Harmonie.
  • De enige beperking tot onze prestaties in morgen zijn de twijfels die we vandaag hebben. Laten we doorgaan met een sterk geloof. – Franklin D. Roosevelt

Trotse mensen verdwalen liever dan de weg te vragen.

Energieboost voor je bedrijf

2021 wordt wat jij als ondernemer ervan maakt. Dát is je glazen bol. Ben je moe? Regeert angst in je hoofd? Of zie je simpelweg in je eentje even geen uitweg meer? Dan is nu het perfecte moment om te investeren in jouw toekomst en die van jouw bedrijf. Wil jij met de begeleiding van een professional weer vanuit vrijheid ondernemen? Dan nodig ik je uit om te kiezen voor Individuele Business Coaching. Het brengt je deskundige ondersteuning en nieuwe inzichten, zodat jij jouw eigen magie ontwikkelt.

* Wat heeft NU jouw focus nodig?
* Welke mindfucks belemmeren je?
* Hoe zorg je voor een continue inkomstenstroom?
* Wat valt er nog te winnen aan jouw personal branding?
* Waar loop je nog meer tegen aan?

Kies jij voor een magisch 2021?