Zizi El Abtah

Coach & Consultant

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Goochelaar. Mijn vader goochelde altijd op verjaardagen en op het schoolplein. Fantastisch vond ik dat. Helaas is hiervan niets terecht gekomen.

Nu ben je coach & consultant en maak je je hard voor de mensen die buitenspel staan bij de arbeidsmarkt. Wat is jouw why?

Onze maatschappij draait veelal om presteren en succes uitstralen. Er wordt veel van mensen verlangd. Het is niet iedereen gegeven om op volle vaart met die mallemolen mee te draaien. Mensen in de bijstand krijgen daarbij vaak ten onrechte een etiket toebedeeld, terwijl iedereen een periode kan meemaken dat er steun nodig is.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien en dan op zijn of haar manier. Ik maak me hard om de talenten van mensen die buiten de arbeidsmarkt staan zichtbaar te maken.

Welke kansen zie je of wat zijn juist de uitdagingen?

Ik zie elke dag weer nieuwe kansen en ervaar dat persoonlijk contact de troef is die mensen met elkaar verbindt. Er zijn voldoende uitdagingen in ons systeem. Zo maakt bureaucratie het soms lastig om wat je wil bereiken te managen. Het is de uitdaging de mens te blijven zien en voor ogen te houden wat belangrijk is.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Ik sta positief in het leven. Zelf heb ik ook het nodige meegemaakt, toen ben ik door lieve mensen om mij heen gesteund en geholpen. Ik wil zelf graag het maximale uit het leven halen. Als ik daarmee ook anderen kan helpen, geeft dat veel energie. Bevlogenheid en passie krijg je als je doet waar je blij van wordt. En elke keer dat ik zie hoe de mensen die ik begeleid weer ruimte voelen om zich te ontwikkelen en gezien worden, dan ben ik gelukkig voor hen.

Hoe leerde je Claudia kennen?

Via Silvia Meuldijk, zij had al een paar keer gezegd “Jullie moeten elkaar echt een keer spreken”. Daar heeft nog wat tijd tussen gezeten maar Sylvia had fantastisch ingeschat dat wij een klik zouden hebben. Claudia is authentiek met een gouden hart!

Wat staat er nog op je bucketlist?

Nog heel veel van de wereld zien en genieten.

Heb je nog een gouden tip?

Ja, voor andere (sociaal) ondernemers. Blijf vechten voor waar je in gelooft en laat je nooit uit het veld slaan!

En de bonusvraag: heb je nog een quote voor ons?

Zeker, dit pareltje staat voor hoe ik in het leven sta en is afkomstig van George Bernard Shaw.

Some people see things as they are,

and ask “Why”? 

I dream of things that never were

and ask “Why not”?

Meer weten over Zizi El Abtah en haar werk?

 

Gepubliceerd op: 26 februari 2020

Alle uitblinkers