Tanja Cavaljé

Wat wilde je vroeger als kind worden?
Dat was voor mij als snel duidelijk. Ik wilde onderwijzeres worden. Kinderen een veilige omgeving bieden en ze stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Ik ben ook gestart met de opleiding, maar haakte af in het tweede jaar. Het lesgeven vond ik fantastisch, dat lag me ook goed. De opleiding vond ik zó saai. Tel daarbij op dat ik verliefd was (ja, toen al vlinders ). Dus volgde ik mijn hart en stopte met de opleiding.

Nu ben je dé vrouw die alles weet over virtuele assistentie en online marketing. Wat is jouw why?
Mijn why is eigenlijk niet veranderd. Nu bied ik betrokken en gepassioneerde ondernemers een veilige omgeving. Ik regel randvoorwaarden, zoals hun zichtbaarheid, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Zodat zij kunnen stralen op het podium en veel mensen kunnen bereiken. Daarvan geniet ik volop mee in de coulissen.

Wat zijn de kansen voor ondernemers op Social Media gebied?
Daar zijn hele boeken over geschreven. In het kort: ik verwacht dat LinkedIn, Instagram en Pinterest belangrijker worden in 2019. Als nieuwkomer tip ik TikTok en ook de  tijdelijke content -zoals Instagram Stories- zal toenemen.

Het allerbelangrijkste blijft dat je werkt vanuit een strategie. Ik geloof in de kracht van authentieke contentstrategie, waarbij je jouw bedrijf duidelijk en origineel profileert. Mensen kopen liever van mensen dan van bedrijven. Daar liggen de kansen voor ondernemers.

Integriteit is daarbij belangrijk. Doe je dat goed, ontstaat ook User Generated Content. Content die gemaakt wordt door je fans. Daarmee vergroot je jouw bereik en trefkracht.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?
Vanuit een niet te stillen honger naar nieuwe dingen leren en een drang naar persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast help ik anderen graag. Eigenlijk al mijn klanten hebben dezelfde drive. Hoe bijzonder is het dan, dat ik voor hen een rustpunt mag zijn? Dat werkt aanstekelijk en houdt het vuurtje brandend. Als je verwachtingen wilt overtreffen, is dat vuurtje onmisbaar!

Hoe leerde je Claudia kennen?
Onze eerste ontmoeting was ergens in 2014. Ik was aanwezig als gast bij een JOB-bijeenkomst. Ik vormde gelijk een mening over Claudia. En boy, wat zat ik ernaast.

Dat bleek begin 2015, toen we een kennismakingsgesprek hadden. Wat een eerlijk en open gesprek, wat een vrouw met een hart van goud en een aanstekelijke positiviteit. Dit klinkt misschien zweverig, maar het was alsof twee zielen elkaar herkenden. Magisch! We zijn gaan samenwerken en de magie is er nog steeds, echt iets om dankbaar voor te zijn.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik heb geen bucketlist. Ik probeer de dingen die ik wil doen, zo snel mogelijk uit te voeren. Want ooit bestaat misschien wel helemaal niet.

Heb je nog een gouden tip?
Leef bewust. Daarmee bedoel ik; onderzoek bij jezelf waar je blij van wordt. Wat je gelukkig maakt. En richt je leven daarop in. Er is maar één iemand op de wereld die jouw ideale leven kan leven. Dat ben jij. Gun jezelf dan ook je beste leven te leven. Daarmee maak je niet alleen jezelf gelukkig, maar ook de mensen om je heen. Ik ben er zo van overtuigd dat een blije wereld een fijnere wereld is om in te leven.

En de bonusvraag: heb je nog een quote voor ons?
Eentje…? Nou, laat ik eens commercieel doen: “Een dag niet gelachen is een dag zonder VA gewerkt.” Gek op quotes? Met mijn verjaardag heb ik op een quoteboekje getrakteerd. Dat wil ik de lezers van jouw nieuwsbrief ook aanbieden. Downloaden kan hier.

Meer weten over Tanja Cavaljé?

Volg Tanja op social media: Facebook, PinterestInstagramTwitter

Gepubliceerd op: 8 januari 2019

Alle uitblinkers