Stacey Seedorf

Stacey Seedorf

Highperformance trainer/coach, Spreker, Schrijver

Stacey, wat wilde je als kind worden?

Als kind wilde ik al stageperformer worden. In die tijd was Michael Jackson al een ster en hij was mijn grote inspiratie.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik heb in mijn jongere jaren veel baantjes gehad, waarbij ik altijd trouw bleef aan mijn passie, drive, ritme, snelheid en eigen perspectief op dingen. Toen ik bij al die baantjes mijn passie voelde blokkeren, wist ik dat ik voor mezelf moest werken. Ik dacht niet al te veel na, maar volgde mijn intuïtie. De weg werd mij eigenlijk vanzelf gewezen.

Mensen kennen jou als de zanger van Twenty 4 Seven. Nu vervul je rollen als Trainer / Coach, Spreker én Schrijver. Waar zit de rode draad?

Haha, deze vraag wordt mij heel vaak gesteld. Die rode draad is best voor de hand liggend: het podium en mijn verhaal. Ik vertel mijn verhaal in kleinere en grotere ruimtes, zalen, hallen en op alle soorten podia, tegenwoordig ook op de virtuele (online/onlive) podia. Ook heb ik altijd publiek; kijkers, toehoorders, lezers en deelnemers. De rode draad in wat ik doe is dus veel consequenter dan je misschien op het eerste gezicht denkt.

We zitten midden in de maatschappelijke discussie over bekende Nederlanders en het gebruik/misbruik van hun machtspositie. Wat doet dit met jou als BN-er?

Persoonlijk doet dit me niet heel veel en het verrast me ook allerminst. Want ik ken dit fenomeen al mijn hele leven. Machtsmisbruik komt voor in elke branche, op elk niveau en in elke laag van de bevolking over de hele wereld. Het is een van de vele duistere kanten die we in potentie allemaal wel in meer of mindere mate hebben. Zowel mannen als vrouwen. Maar als je intenties altijd goed geweest zijn, hoeven deze ‘openbaringen’ niks te veranderen aan je gedrag of benadering van anderen.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Heel eerlijk gezegd weet ik dit niet. Ik weet wel dat ik altijd in verbinding sta met een soort bron die mij leidt en inspireert in mijn creativiteit. Mijn talent zit vooral in het maken van díe connectie. De ideeën waar ík vaak de credits voor krijg, zijn feitelijk niet van mij. Ideeën zijn altijd op zoek naar manieren om zich te manifesteren. Ik ben zo’n manier en wordt dan ook door het idee gevonden. Het idee heb ik nooit zelf, maar krijg ik omdat ik verbinding heb met de bron.

Voor al die mensen die op hun tenen lopen, wat is de eerste stap op weg naar innerlijke rust?

Het antwoord zit eigenlijk al in je vraag besloten; men moet rust zoeken in de innerlijke wereld. Je moet dus naar binnen toe. Je buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld. Dus als je buitenwereld chaotisch is, kan het niet anders zijn dan dat je binnenwereld ook chaotisch is. Sleutelen, aanpassen en gas terugnemen doe je in je binnenwereld, je buitenwereld verandert dan vanzelf mee. Dat is een universele wet.

 Wat was de beste tip die jij als ondernemer hebt gekregen?

“Ga op zoek naar je passie, laat je leiden naar je missie en ga daarvoor!” Het vinden van de passie is voor de meeste mensen een enorme uitdaging. Dit komt omdat we in het Westen van jongs af aan ongemerkt in een keurslijf gedwongen worden. Al op jonge leeftijd word je losgekoppeld van je passie, waardoor je op latere leeftijd de route naar je passie volledig kwijt bent. Maar ondernemen vanuit passie is je Unique Selling Point.

Wat is voor jou succes? Wanneer ben je succesvol?

In mijn jongere jaren heb ik geluk altijd gekoppeld aan materieel succes. Maar toen ik de leegte van succes heb ervaren, moest ik mijn perceptie herzien. Mijns inziens ben je pas succesvol als je gelukkig bent in wat je doet, ongeacht wat je status is of wat je ermee verdient. Opmerkelijk genoeg ben ik, sinds ik volledig vanuit mijn passie werk, ook in materiele zin succesvoller dan ooit.

 Wat is je grootste blunder geweest? Hoe ben je hier mee omgegaan?

Oei, lastige vraag hoor. Ik sla ‘blunders’ meestal op als lessen, dus ik moet even graven. Maar het zullen ongetwijfeld verrassingen zijn ten gevolge van slechte voorbereiding. Denk aan het vergeten van tekst of een totaal ander publiek dan verwacht waardoor de inhoud niet passend was. In het moment voelt dit als een echte flater, maar uiteindelijk is het van belang dat je het de volgende keer anders doet. Twee keer dezelfde ‘fout’ maken vind ik een keuze.

 Wat staat er nog op je bucketlist?

In 2020 ben ik van de hoogste BungeeJump-brug ter wereld gesprongen; Bloukrans in Kaapstad (Zuid Afrika), 216 meter hoogte. Op mijn bucketlist staat nu springen van de hoogste BungeeJump-toren in Macao (China), 233 meter hoogte.

Heb je nog een gouden tip voor (startende) ondernemers?

Zeker. Zorg dat je voldoende zelfkennis hebt om te weten wat je tot aan het einde der dagen kan doen en wat je gelukkig maakt. Het streven moet emotionele rijkdom zijn, materiële rijkdom volgt dan vaak vanzelf.

En tot slot, wat is jouw levensmotto?

‘De beste manier om je leven te voorspellen is door het te creëren…’

Meer weten over Stacey en het trainings- en coaching instituut State of Mind Network?

Oproep: Ben je een ondernemende trainer of coach in Mind & Body Work?

Ons trainings- en coaching instituut State of Mind Network is heel sterk in het ontwikkelen van online trainingsprogramma’s. Ik ben altijd op zoek naar samenwerking. Dus wil jij samen met ons nieuwe producten ontwikkelen en aanbieden via ons platform en netwerk? Neem dan contact op met me.

 

Gepubliceerd op: 30 maart 2022

Alle uitblinkers