Monique Links-Hermans

Trainer, kruidengeneeskundige en acupuncturist

Monique, wat wilde je vroeger als kind worden?

Als kind had ik zelfs 2 interesses. Ik wilde zeeman worden op de grote vaart én ballerina. De combinatie zou wel leuk geweest zijn, denk je ook niet?

Nu ben je trainer en mede-eigenaar van Innergie. Ook ben je eigenaar van Riyue Zon en Maan waar je werkt als acupuncturist en kruidengeneeskundige volgens de Klassieke Chinese Geneeswijze. Wat is jouw why?

Mijn why is bewustzijn ontwikkelen. En als ik dan iemand bij zijn kern heb kunnen brengen of inzicht hierin heb kunnen geven. Dan voel ik, dit is waarom ik het doe.

Met Innergie werken jullie aan cultuurontwikkeling binnen organisaties. Met name bewustwording van houding & gedrag en wat dat doet bij je collega’s en/of gasten.  Jullie werken vanuit de overtuiging dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Welke kansen zien jullie voor organisaties?

We werken van belevenis naar betekenis en gastvrijheid vanuit de 4 lagen van Verbondenheid. Dit betekent in eerste instantie gastvrij durven te zijn voor jezelf. Dat is de basis. Van daaruit kun je werken aan je gastvrijheid naar je collega’s en je directe omgeving zoals vrienden en familie. Als dit fundament staat volgt automatisch de gastvrijheid naar je klanten. En tenslotte zijn we uiteindelijk ook ‘maar’ een aantal jaar te gast op de Aarde, dus hoe gastvrij ben je naar haar?

Je merkt dat mensen steeds meer kiezen voor een organisatie die bij hen past en waar een goede constructieve cultuur voelbaar is. Vandaar dat wij van mening zijn dat als je aandacht voor deze verbondenheid hebt, je een organisatie bent waar mensen bij willen horen. Waar men zich thuis voelt. Een organisatie die écht iets betekent. Voor medewerkers, klanten, de maatschappij én de Aarde.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Die huist heel diep van binnen en komt vanuit mijn tenen. Dat heb ik al zolang als ik het me kan herinneren. Als puber voelde ik al dat we in verbinding staat met de Natuur. Ik had verkering met een boerenzoon en we wilden onze eigen biologische boerderij beginnen. Toen voelde ik het als “terug naar de Natuur”. Weer in contact en zorg dragen voor en met alle elementen.

Hoe leerde je Claudia kennen?

Via “mijn” John (John Links). Claudia werkt al jaren met John samen. John heeft een studio aan huis. Bij een van de videoshoots in de studio ontmoette ik Claudia. Het klikte meteen!

Wat staat er nog op je bucketlist?

Van alles van reizen tot een steentje bijdragen aan bewustwording dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. En uiteindelijk is het goed zo zoals het is. Hoezo bucketlist, ik doe de dingen die me vervullen en daardoor blij en dankbaar maken.

Heb je nog een gouden tip?

Ja, die heb ik wel. Mijn tip is: maak het allemaal niet te moeilijk. We kunnen zo ontzettend op zoek gaan naar meer.  Wat mij betreft geeft juist eenvoud niet alleen rust maar ook richting.

En de bonusvraag: heb je nog een quote voor ons?

Zeker, zelfs een quote to live by. Hij komt van Ghandi:

“Leef eenvoudig zodat anderen ook kunnen leven”.

Hoe mooi en inspirerend is die?

Meer weten over Monique?

Gepubliceerd op: 27 november 2019

Alle uitblinkers