Miranda van Hulst

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Dat varieerde nogal. Het ene moment balletdanseres en het andere moment internationaal vrachtwagenchauffeur . Het was in ieder geval duidelijk, dat ik niet 40 uur per week op kantoor wilde zitten.

Inmiddels ben je eigenaar van MvH Fotografie en gespecialiseerd in zakelijke portretfotografie, bedrijfs- en culinaire fotografie.

Wat is jouw why?

Heel mijn leven was ik al bezig met fotografie maar het sloeg om naar passie toen ik een spiegelreflex camera in mijn handen kreeg. Er was zoveel te leren op gebied van fotografie maar ook qua fotobewerking. Ik ben gelijk begonnen met avondfotografie in de industrie én in de stad, gelijk in het diepe zeg maar. Leren hoe de camera werkt, alles handmatig instellen en leren kijken naar je omgeving. Wat heb ik hier veel van geleerd. Nog steeds is avondfotografie – en dan met name architectuur – hetgeen waar ik vrolijk van word. Juist omdat je vakmanschap hierbij belangrijk is.

Wat zijn de kansen voor fotografen of wat zijn juist de uitdagingen?

De uitdaging voor fotografen is hetzelfde als voor iedere ondernemer. Zorg dat je niet in de grote massa opgaat en ontwikkel een eigen stijl. Belangrijk is dat je jezelf niet laat beïnvloeden door alles wat je op internet ziet. Zodra jij je eigen stijl hebt ontwikkeld, komen de kansen vanzelf. Zo kreeg ik op een gegeven moment de mogelijkheid om mijn beeldmateriaal te verkopen via Werk aan de Muur. Dit was voor mij een perfecte graadmeter om te testen of fotografie ook als inkomstenbron haalbaar zou zijn.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Ik ben altijd al gedreven geweest, in alles wat ik doe. Verder ben ik creatief. Na lang op kantoor te hebben gezeten, wist ik dat ik die creativiteit weer moest oppakken. Ik miste het. Bij fotografie ligt mijn lat hoog. Dat maakt dat ik mezelf continu blijf ontwikkelen, zodat ik nog meer technieken beheers en nog nog beter materiaal kan schieten.

Hoe leerde je Claudia kennen?

Een klant van Claudia is ook een klant van mij, en zij was er van overtuigd dat Claudia en ik elkaar moesten leren kennen. Dus maakten Claudia en ik een lunchafspraak. We hadden elkaar zoveel te vertellen dat het alleen bij koffie en veel spraakwater is gebleven! Inmiddels hebben we samen al mooie projecten opgepakt en volg ik de Beroepsgerichte Training Koude Acquisitie zonder Buikpijn bij Claudia.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Persoonlijk heb ik niets voor op mijn bucketlist. Zakelijk wel! Ik kom graag in contact met trotse restauranteigenaren die mooie beelden van hun mooie gerechten willen. En verder ben ik ook geïnteresseerd in bedrijven die prachtig beeldmateriaal zoeken voor hun website. Mijn specialisaties zijn: industrieel, maritiem en processen. Ben je of ken je zo iemand? Te gek als je contact met me opneemt. Dat kan telefonisch op: 06-12951346 of per e-mail: info@mvhfotografie.nl. Of ga een LinkedIn relatie met me aan.

Heb je nog een gouden tip?

Als je zelf met je smartphone beeldmateriaal maakt, let dan op de regel van derden. Je camera helpt al door 9 vlakken op je scherm te projecteren. Plaats de horizon gelijk aan een van de twee horizontale lijnen en je onderwerp op een snijvlak van de lijnen. Dan is de compositie van je foto veel spannender dan wanneer je het onderwerp precies in het midden plaatst. Probeer het maar eens!

En de bonusvraag: heb je nog een quote voor ons?

Als beelddenker heb ik niet zoveel met quotes. Mijn advies: neem de tijd en kijk eens goed om je heen. Je zult versteld staan van wat je allemaal ziet als je daar tijd voor neemt.

Meer weten over Miranda en haar bedrijf MvH Fotografie?

 

Gepubliceerd op: 25 maart 2019

Alle uitblinkers