Jeroen Weterings

Oprichter Huys Juristen

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Haha, als kind wilde ik altijd vuilnisman worden. Het leek me heerlijk achter op zo’n wagen te hangen en een beetje door de straten te rijden. Op een gegeven moment is die droom vervaagd, hoewel ik nog altijd met veel bewondering kijk naar de mensen achterop die wagen. Ze zijn onmisbaar!

Nu ben je oprichter van Huys Juristen en werk je als jurist voor het MKB. Wat is jouw why?

Op de middelbare school wist ik nog niet goed wat ik wilde gaan studeren. Ik dacht aan drie dingen: PABO, Accountancy of Rechten.

Onderwijzer ben ik niet geworden, hoewel ik het wel erg leuk vind om stagiaires op te leiden en ze wat te leren.
Accountancy is het ook niet geworden, hoewel elke ondernemer natuurlijk ook een beetje boekhouder is.

Het werd dus de studie Rechten. Aanvankelijk ben ik gaan werken in loondienst, op juridische afdelingen binnen de accountancy. Daar liep ik al snel tegen beperkingen aan. Ik kon er onvoldoende mijn creativiteit kwijt. Vernieuwende ideeën werden weggewuifd. Dan zit er maar een ding op: het zelf gaan doen, op je eigen manier en met je eigen ideeën.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Wat ik zo fijn vind en waar ik energie uithaal, is om het als jurist anders te doen dan vele anderen. Zo zijn we pragmatisch, gebruiken we begrijpelijke taal en zijn we benaderbaar. Dat zijn ook echt een aantal speerpunten van het kantoor. Als ik dan merk dat mijn opdrachtgevers dat fijn vinden, dan geeft dat weer nieuwe energie om door te gaan en nieuwe plannen te bedenken. En juist die constante vernieuwing geeft ook weer energie. De perfecte vicieuze cirkel.

Hoe leerde je Claudia kennen?

Ik denk dat dat al bijna 10 jaar geleden is, tijdens het netwerken in Roosendaal. Volgens mij was dat bij de Open Coffee. Je trekt als gelijkgestemde ondernemers dan naar elkaar toe. Je volgt elkaar en je komt elkaar daarna overal wel tegen. Maar de oorsprong ligt in Roosendaal. En wat hebben we daar veel gelachen altijd! Dat doen we trouwens nog steeds.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Een bucketlist?! Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Natuurlijk maak ik net als ieder ander wel plannen, maar die stel ik vaak bij. Zowel zakelijk als privé veranderen  behoeften nu eenmaal. En wensen, ach… Als je bij mij al van een ‘bucketlist’ kan spreken, schrijf ik daarop met potlood. Dan kan ik het makkelijk aanpassen. Op dit moment staat er dan met potlood op: een rondreis door Australië. En in zakelijk opzicht denk ik aan het openen van meerdere kantoren. Want ook op andere plekken in Nederland is er vast behoefte aan onze werkwijze.

Heb je nog een gouden tip?

Blijf altijd erg dicht bij jezelf in alles wat je doet. Speel geen rol. Dat is vermoeiend en het brengt je uiteindelijk nergens, laat staan dat het iets oplevert.

Heb je nog een quote voor ons?

Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Het kan hooguit mis gaan!

Meer weten over Jeroen Weterings en Huys Juristen?

Gepubliceerd op: 25 augustus 2020

Alle uitblinkers