Uitblinker Eugène van den Hemel

Eugène van den Hemel

Recruiter, matchmaker en careercoach

Eugène, wat wilde je vroeger als kind worden?

Schrijver! Als kind schreef ik al gedichtjes, bundelden deze en verkocht ze voor een paar duppies aan familie, kennissen en de buren. Het was ook de reden dat ik talen ben gaan studeren. In mijn werkzaamheden heeft schrijven en taal ook altijd een rol gekregen.

Nu onderneem jij op het gebied van arbeidsbemiddeling en werk je als recruiter, matchmaker en careercoach. Wat is jouw why?

In mijn ondernemerschap laat ik me drijven door verbazing en verwondering. Zodra ik mezelf hoor uitspreken: ‘het kan toch niet waar zijn dat….’,  begint het te kriebelen. Zo ben ik eind 2015 in aanraking gekomen met een groep Statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Inmiddels, bijna zes jaar later:

  • Heb ik honderden Statushouders aan betaald werk kunnen helpen.
  • Mag ik hierover in binnen- en buitenland spreken.
  • Zijn er steeds meer organisaties die ik mag begeleiden in hun vindtocht naar talent onder statushouders in het bijzonder.
  • Groeit het aantal organisaties die ik begeleid in het concretiseren van hun wens naar meer diversiteit en inclusie binnen de organisatie.

Wat zijn de kansen voor “Regenmakers en Zonnebrengers” of wat zijn juist de uitdagingen?

Er liggen altijd kansen in het ontmoeten van mensen als je luistert naar hun verhalen. De uitdaging is deze kansen te zien en te omarmen. Ik durf te stellen dat ik hierin goed ben geworden. Ik vind het dan ook heerlijk anderen te helpen hun kansen te ontdekken.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Het zal ongetwijfeld een cocktail van genen, opvoeding, ervaring en karakter zijn. Ik ben niet zo bezig met waar mijn drive en passie vandaan komen. Ik ben vooral bezig om midden in deze passie te blijven staan en van daaruit mijn dagen invulling te geven.

Hoe leerde je Claudia kennen? Hoort daar een anekdote bij?

De sociale media, met name LinkedIn en Twitter, hebben hierin een grote rol gespeeld. We delen veel overeenkomsten; beide ondernemer, sociaal en altijd bezig anderen te helpen om een stap verder te komen. Ik herinner me een ontmoeting in Eindhoven en later zagen we elkaar weer bij een business event in De Kuip te Rotterdam. Anekdotes? Niet echt. Vooral bevlogenheid, betrokkenheid, enthousiasme, vrolijkheid en warmte.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Er staat veel op mijn bucketlist, te veel om allemaal op te noemen. Ik zal er eentje met je delen. Ik zou graag gast zijn in het VPRO programma ‘Zomergasten’ waarbij ik een hele avond televisie mag invullen. Dus als je iemand kent die me verder kan helpen deze wens te realiseren… dan houd ik me aanbevolen.

Heb je nog een gouden tip?

Wees selectief naar wie je jouw oren te luisteren legt. En zoek geregeld de stilte op, zodat je de stem die jouw vanuit je binnenste toefluistert blijft horen.

En de bonusvraag: heb je nog een quote voor ons?

Ik wil een leven zonder spijt.

Dit tovert een glimlach op jouw gezicht

  • Jouw favoriete zanger/band? Er is zoveel prachtige muziek, gemaakt door mooie bands en fantastische zangers. Om nu toch een keuze te maken vind ik het wel leuk om Bart van der Weide van Racoon te noemen.
  • De beste maand in het jaar? Mei.
  • Jouw (jeugd)held? Hannibal Smith.
  • Jouw lievelingsgerecht? Het zit hem niet zo in het gerecht, maar vooral in het gezelschap en de entourage.
  • Je mooiste herinnering? Haha, in mooie herinneringen ga ik geen wedstrijdje doen welke de mooiste is. Dan doe ik al die andere herinneringen en vooral mezelf zo tekort.

Meer weten over Eugène en zijn bedrijf Heavenly Thoughts?

 

Gepubliceerd op: 27 oktober 2021

Alle uitblinkers