Bart van Gaalen

Bart van Gaalen

De Bakkende Brabander

Bart, wat is jouw why?

Simpel, welaten heel Nederland graag profiteren van de Brabantse hartelijkheid en gezelligheid. En omdat dit bourgondische sentiment door de maag gaat, zijn we Brabantse lekkernijen gaan maken. Brabants worstenbrood en Bossche bollen.

Wat zijn de kansen voor De Bakkende Brabander?

We zijn al goed op weg met verkooppunten in onder andere Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast hebben verschillende evenementen locaties en andere horeca ondernemers ons aan hun assortiment toegevoegd. Maar Nederland is nog veel groter. Wist je trouwens dat we fijnmazig gekoeld bezorgen in héél Nederland? Dus wil jij in deze bizarre tijden je medewerkers verrassen op hartelijkheid en gezelligheid? Dan bezorgen we met plezier ons unieke en gezellige thuiswerkpakket worstenbrood! Geloof maar, dat zo’n Zoom meeting gelijk een stuk aangenamer is.

Onze uitdaging is om ervoor te zorgen dat elke Nederlander weet dat de Bakkende Brabander bestaat. Mooi als we met dit interview weer nieuwe mensen kunnen inspireren!

Waar komt je bevlogenheid en passie vandaan?

Omdat we in onze stellige overtuiging een oplossing bieden voor een ‘issue’ waar veel Brabanders die de provincie hebben verlaten last van hebben: waar haal je boven de rivieren net zo’n worstenbroodje of Bossche bol als die waarmee je bent opgegroeid?

De klant van de Bakkende Brabander hoeft niet meer naar ‘huis’ te rijden om ze te halen in zijn of haar oude woonplaats. Dit doen wij nu voor ze. Je bestelt comfortabel vanuit je luie stoel worstenbroodjes en Bossche bollen en wij brengen ze gekoeld aan huis. Waar je voordeur ook staat in Nederland. En het mooiste is: inmiddels zijn het al lang niet meer alleen de Brabanders die ons weten te vinden!

Hoe leerde je Claudia kennen?

In mijn zoektocht naar een training voor telefonische acquisitie vond ik Claudia’s beroepsgerichte training “Koude acquisitie zonder buikpijn”. Alleen al haar toenmalige bedrijfsnaam “Het BELmeisje” was voor mij voldoende om voor haar te kiezen!

Het heeft mij niet alleen acquisitievaardigheden opgeleverd echter ook nieuwe inzichten in mijn ondernemersproces. Claudia is een leuk mens met een aanstekelijke dosis energie.

Wat staat er nog op je bucketlist?

In alle eerlijkheid ben ik niet zo van een bucketlist. Tuurlijk, ik kan genoeg leuke dingen bedenken, een verre reis bijvoorbeeld, maar het belangrijkste is toch echt een goede gezondheid voor mijn gezin, familie en vrienden. Maar vooruit: waar kan ik echt van genieten? Een bourgondisch etentje met diezelfde familie en vrienden. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Wat is jouw gouden tip?

Kort maar krachtig; gewoon normaal blijven doen en blijven ademen. Daarmee komen we een heel eind! Verder voel ik me als ondernemer geroepen om iets terug te geven aan de maatschappij. Wij kozen daarvoor het Ronald Mc Donald Kinderfonds. Al jaren staan we ‘s nachts met onze heerlijke Brabantse worstenbroodjes op een van de rustpunten van de Home Run & Ride. Ook tussendoor weten de huizen ons te vinden. Op het moment zijn we samen bezig met een geweldige actie voor volgend jaar. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar het wordt koninklijk!

Heb je nog een quote voor ons?

Natuurlijk!

Je kunt een Brabander wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit een Brabander!

Psst: nu ook zo’n trek gekregen in een ècht Brabants worstenbroodje?

Speciaal voor de lezers van dit interview bedacht Bart een sympathieke actie. Bestel voor minimaal € 30,- en ontvang 10% korting op het gehele assortiment. Doe er je voordeel mee.

Worstenbrood bestellen

Meer weten over Bart & De Bakkende Brabander?

Bart runt De Bakkende Brabander samen met zijn broer Michiel. Op de foto staat Michiel links en Bart rechts. 

Gepubliceerd op: 26 november 2020

Alle uitblinkers